fenyegetés, zaklatás


kocsmáros10 # 2014.08.02. 07:26

Üdvözletem mindenkinek,

a tegnapi napon kinnt volt nálunk egy vízvezetékszerelő. A munkával kapcsolatban összevesztünk, emiatt kiraktam a lakásomból. Ezt követően ismeretlen számról felhívott valaki aki megfenyegetett, hogy hamarosan elvágja a torkom. Kérdezném, hogy ez minek minősül, illetve ez közvádas vagy magánvádas-e, továbbá, hogy érdemes-e ezzel kapcsolatban a rendőrséghez fordúlnom?

Köszönettel: Cserkúti


Kocsmáros

ObudaFan # 2014.08.02. 22:52

Zaklatásnak. Közvádas (de magánindítványos).

kocsmáros10 # 2014.08.03. 04:48

O.k., köszönöm a választ.


Kocsmáros

Nyuszkó123 # 2014.08.13. 06:50

Kedves Fórumozók!

Tanácsokra lenne szükségem. Három hónapja szakítottam a volt párommal, aki azóta is folyamatosan zaklat. Telefonhívások, sms-ek, személyes találkozó. Már megmondtam neki szépen, hogy hagyjon békén, megmondtam csúnyán, hogy hagyjon békén, a szülei is beszéltek vele, de egy alkoholistáról van szó, akinek már volt agyvérzése is, és olyan, mint egy elmebeteg, amit mondanak neki nem érdekli, csak az amit ő gondol. És ő úgy gondolja, hogy én igenis találkozzak vele. A lényeg, hogy a telefonos dolgot meg tudtam oldani, letöltöttem egy sms, és hívás szűrőt, és kivédi a dolgokat. De volt olyan, hogy annyiszor nyomott rá a számomra, hogy nem tudta kivédeni a rendszer. E-maileket is ki tudom védeni, letiltottam mindenhonnan. Egyedül azt nem tudom megakadályozni, hogy személyesen oda jöjjön a házunkhoz. Már kerülővel járok haza, fél órával több utat teszek meg kutyasétáltatásnál, hogy ne találkozzak szembe vele. Egy pánikbetegséggel is küzdök, és tegnap elég rosszul éreztem magam, ezért a rövidebb úton mentem haza, remélve, hogy nincs ott. Persze természetesen szembe jött, és jött utánam, hiába akartam kikerülni. Szerencsére jött szembe egy házaspár, és hangosan kiabáltam, így visszafordult. De nagyon nehezen jutottam haza, mert elkezdtem remegni, és majdnem összeestem. Sajnos rengeteg ilyen alkalom volt már. Azért félek tőle, mert egyik hajnalban a szomszéd mentett meg tőle, akkor épp részeg volt. Ez már három hónapja így megy. Meddig fog ez még tartani? Mit lehetne tenni, hogy békén hagyjon végre? Muszáj kimennem hajnalban, és este is, mivel kutyám van. Nem ugyanabban az időpontban viszem már így sem, mint ahogy szoktam. Kíséretet nem tudok magam mellé szerezni. A kutyám meg nem egy mérges fajta, hogy rátámadjon, ráadásul húzna hozzá, mert kis barátságos. Légyszi segítsetek, hogy hogy lehet ennek véget vetni, mert ezt én így már nem bírom sokáig.

ObudaFan # 2014.08.13. 13:23

Nyuszkó123

Zaklatás miatt a rendőrségen feljelentést tehetsz.

Nyuszkó123 # 2014.08.14. 07:55

ObudaFan! Köszönöm, ez már nekem is megfordult a fejemben, de ettől még nem fogja abbahagyni azt, hogy oda mászkáljon. A rendőrség meg addig nem tesz semmit, míg nem folyik vér. Valószínű nem fognak nekem mondjuk minden este odajönni a rendőrök, ha szólok nekik, hogy már megint ott van a zaklatóm. Első kérdésük az lesz, hogy bántott-e. Már utána jártam telefonon. Ott is az volt az első kérdése a rendőrnek, hogy most is ott áll magával szemben? Bántotta? Hát, nem valószínű, hogy ha zaklat valaki, akkor megvárja ott előttem, hogy kihívjam a zsarukat.Na, mindegy. .. Más ötlet esetleg, ami hatásos lehet?

Agent Cooper # 2014.08.14. 08:29

Kedves Nyuszkó123!

Pont az ilyen esetekre találták ki a távoltartás intézményét! De távoltartás elrendelésére kizárólag büntetőeljárás keretében van lehetőség, ezért mindenképpen célszerű feljelentést tennie.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Nyuszkó123 # 2014.08.15. 06:59

Köszönöm a válaszokat! Távoltartás nem csak 72 órás van? Plusz nem a rokonom, nem a férjem, és nem biztos, hogy bántani is fog. Csak odajön, és beszélni akar velem, de ebből én már nem kérek, és ezerszer elmondtam, hogy hagyjon békén. Most erre nem hiszem, hogy adnának távoltartást, hisz azt is mondhatja, hogy csak arra sétálgatott. Szabad ember, sétálgathat arra bármikor... :( Plusz a 72 órával sem mennék semmire. Már három hónapja csinálja ezt. Valószínű 72 óráig nem jönne arra, aztán újra, és még inkább félhetnék, mert már fel is jelentem. :(

ObudaFan # 2014.08.15. 10:26

Büntetőeljárásban nem csak hozzátartozóval szemben és nem csak 72 óráig lehet elrendelni. Egy próbát megér mindenképpen.

walder # 2014.09.11. 08:43

Tisztelt Szerkesztőség!

A következő ügyben szeretném segítségüket kérni.
Tegnapi napon egy facebook üzenet keretében igyekeztem megvédeni anyósom becsületét.
Az akinek az üzenetet irtam tegnap óta zaklat, engem, a családomat, és a munkatársaimat is.
Tegnapi napon például a munkahelyemen is járt engem keresve, és fenyegetve, illetve a facebook üzenőfalára ír ki rágalmazó, becsületsértő és fenyegető dolgokat.

2014-09-10:Facebook üzenőfal
Zaklató-1: Gerinctelen vagy Bánfalvi Viktor, mert oda szartál ahonnan nagyon sokat ettél,de nem baj ez amit ki irtál tégedet minősit ezt remélem todod.

Zaklató-2:Na Viktor Bánfalvi most ezt az üzeneted meg fogod bánni haver mert az én anyámmal te nem beszélsz így te kutya.

2014-09-10 SMS:
Kinyalhatod nem tudom mért szolsz bele a csaladi ügybe. Azt hogy én nem dolgozom semmi közöd. De te abbol ettél hogy itthol vakartam a picsàm. Meg a gyerekednek abbol vartam meg a baba kelengyét te nyomorék amit anyàdnak kellet volna erröl beszélgessünk te nyomorult. Na meg a màsik azért vagy beteg hordozol hogy a kis nyugdijasok adjanak alamiznat ebböl élsz. Te nyomi fej nézzél tükörbe kokero fejü.

2014-09-11:Facebook üzenőfal
Na ide figyu te kis köcsög bánfalvi majom , nagyon kicsi ember vagy az én szemembe azért irtam a neved kis betüvel.Nem tudom hogy neked mi közöd van az én családi életemhez,te sajátodat sem tudod egyengetni nem hogy az enyémbe beleszoljál.Akkor laksz jol mikor a katinál vagy te éhenkorász. Nézzél már magad körül hogy miböl élsz azt várod hogy kis csoró nyugdijasok tegyenek a zsebedbe valamit,ezt biztos forrásbol tudom.Erre szokták mondani jo tettt helyébe jot ne várjak, mi előtt meg nem született a gyereked sülve fölve itt voltál,ÉS ITT ZABÁLTÁL TE MAJOM.Arra lennél büszke hogy én mit vettem a gyerekednek meg anyád mit vet fel tudod mutatni te nyomorék akkoor jo voltam.Semmit nem vett neki anyád ezt a Gertitöl tudom, erre legyél büszke. Nekem nem kell dolgoznom engem eltartanak uri asszony vagyok ,nem mentem hozzád kenyérért de már voltál.Mindenki utál a melo helyeden mert olyan kis mit ugrálsz vagy kis orvosnak érzed magadat, pedig senki vagy.Szerintem nagyon messze kerüld el Gabort meg a Martint. Remélem a közös ismeröseink dijazni fogják ezeket a sorokat. Ahol lehet mindenhol le foglak járatni. Nagy ivben kerüljetek el amimeg az enyém hozzátok vissza, akkor arra sem legyetek kiváncsiak.TE KIS KULLOGÓ KUTYA.Ja azt még elfelejtettem ,hogy szégyelném a kezemen azt a bizu gyürüt amit vettél a Gertinek a bucsuba ,tán esetleg akcios kétpálcikás volt, azért kapta.Pedig nem ezt érdemli az a lány .

Mindenképpen szeretnék feljelentést tenni, de nem tudom pontosan a menetét.
Az érdekelne hogy pontosan hol tudok és milyen címszó alatt feljelentést tenni? És ennek milyen következményei lesznek a zaklatóra és rám nézve?

Segítségüket előre is köszönöm.

Tisztelettel, Viktor Bánfalvi

ObudaFan # 2014.09.12. 12:34

walder

BEcsületsértés szabálysértése miatt a helyi járási hivatalnál tehetsz feljelentést.

Wazuka # 2014.09.18. 21:03

Kedves Szerkesztőség!

Tanácsra volna szükségem egy ügyben.

Lassan most már egy éve lesz, hogy itt lakunk az új lakásunkban, családi házból jöttünk 8 lakásos társasházba, édesanyámmal ketten vagyunk a tulajdonosok, a lakáshoz tartozik egy földhányad is, a lakástulajdonosokkal megbeszéltük hová helyezhetnénk el egy kicsi kutyakennelt, mivel van egy kistestű foxink. Mikor beköltözünk is engedélyt kértünk mindenkitől, papírt írtak alá, hogy engedélyezik a kutyatartást. Teljesen normálisan élünk, a kutyám a kertben a saját földterületünkön ugat, mint egy normális kutya, akár a többi eb a szomszéd kertekben, ha kint van. Senkit sem zavar, mindenki szereti a házban, viszont egy albérlő nem (egy idős pár), hozzáteszem alattuk él egy idősebb úr, ő imádja a kutyánkat. Megfenyegette édesanyámat, hogy "agyonbassza" a kutyámat, és hogy "megdögleszti", egyik nap a kennelt önkényesen kinyitotta és szélnek eresztette a kutyámat, csak azzal nem számolt, hogy intelligensebb nála, és nem megy el hazulról. Valószínűleg bántalmazta is, mert ha a másik lépcsőházban csak az ajtajuk megmozdul, már morog, ennek oka van. Félek itthon hagyni heti két alkalommal délelőttre a kutyámat, nehogy történjen vele valami. Az édesanyámmal úgy beszél, mint egy mocskos senkiházival, szóban zaklat minket, az ablakon keresztül inzultál, hogy "ne zabáljam a diót" stb. Mindössze egy albérlő, de még ha tulajdonos volna, sem lenne joga így viselkedni.

Milyen jogi lépést tehetnék az ügy pozitív fellendülése érdekében?

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel,
Vivien

ObudaFan # 2014.09.21. 13:03

Amíg csak a kutyát fenyegeti, titeket nem, és amíg a kutyán ténylegesen nem bántja, addig szerintem nem lehet igazán jogi úton fellépni vele szemben.

Grabowszki # 2014.10.13. 13:55

Jó napot kívánok!

Zaklatással és fenyegetéssel kapcsolatban fordulnék Önökhöz segítségért.

Háttérsztori:
A történet egy barátnővel kezdődik, akivel szakítottunk. A szakítás oka egy ex barátnő (zsuzsa), és a legjobb barátom párja. Az ex barátnőtől (12 évvel ezelőtt volt barátnőm) egy könyvet szerettem volna kölcsön kérni, ezért Facebook-on üzenetet küldtem neki, majd közölte, hogy nincs meg, én elköszöntem tőle, szóval a társalgásunk összesen 3 mondat volt. Ezt a jelenlegi (vagyis most már csak "volt" barátnő) elolvasta, amiből hatalmas cirkusz kerekedett. A vége az volt, hogy követelt rajtam 3 ezer Forintot, mert vacsorát ettem, és reggeliztem is nála. Nem egészen tartottam jogosnak a követelést (a háttérben természetesen vannak más dolgok is, de rövidre akarom fogni), hiszen én vettem cigit, pezsgőt stb, de gondoltam talán ki tudom fizetni a dolgot, így nem lesz balhé.
Aztán hirtelen 4 ezret akart. Egy vacsi + reggeli kombóért elég erősnek érzem ezt, így elálltam ettől az egésztől, azt mondtam ezt nem fogom kifizetni.

Az éjszaka folyamán (fél 12 körül) arra keltem, hogy valaki rúgdossa az ajtómat (igen, a szóban forgó hölgy, aki ráadásul atomsík részeg is volt), izomból, és ordít mint a sakál. EZ a lépcsőház amúgy teljesen nyugis, nem szokott semmi hangoskodás lenni, ezért szeretem. Mondtam neki, hogy menjen el, vagy hívom a rendőrséget, erre felcaplatott egy emelettel feljebb, ahol a legjobb barátom laki, és az ő ajtajukat kezdte el ütni, rúgni, hogy ők adják oda - az amúgy jogtalan - tartozásomat. A legjobb barátom párjától követelte, ugyanis a FAcebook-ról kiderült számára, hogy mi 2-3 hetente váltunk pár mondatot, hogy hoz-e kaját, vagy sem, ugyanis éttermük van.

Szó mi szó, 4-5 percig hallgattam a dörömbölést, majd ajtót nyitottam, és kiszórtam a 4 ezret neki. Ezt eltette, persze így is úgy kellett kilöködni a lépcsőházból őt, és barátnőjét.

Másnap a munkahelyemen rámírt, hogy még tartozok pénzzel. Nyáron voltunk nyaralni, és ennek a felét akarja visszakapni. Nyaralni amúgy ő hívott meg, én mondtam, hogy nekem ilyenre nincs pénzem. Most pedig ezt követeli. Azt írta, hogy összeszedett 8 ember, jönnek a munkahelyemre. Nem tudtam tovább dolgozni, felálltam a géptől, szabadságot kértem, egyből több napot, hogy ha már 8 ember összecsődített, akkor eléjük megyek, nem vagyok nagyon félénk ember.

Amikor felmentem hozzá, a 9 éves unokáját láttam, amíg a mama (ő az ex barátnőm) sörözgetett, és cigizett ezerrel. Arra a kérdésre, hogy miért nincs iskolában, azt a választ adta, hogy mert elaludtak (ugye mami kajak részegen nem tudott időben felkelni). Utána követelte tőlem a pénzt, én az asztalra csaptam, hogy ezt nem fogom kifizetni, mert ő hívott meg, ő mondta hogy fizeti, én vendég voltam, ahogy megbeszéltük előtte. Ekkor a szobából kijött a 16 éves fia egy baseball ütővel, és annyit mondott, hogy meghalsz te . Én mondjuk nem nagyon ijedek meg egy 20 kilós 16 évestől, szóval elindultam felé, erre ő kirohant a lakásból, hogy hozza a haverjait.

Addig közöltem az ex barátnőmmel, hogy 4 ezer Ft van nálam, ennyit tudok adni. Persze ez nem elég neki, most azonnal menjek le, és hozzak pénzt. ELmondtam neki, hogy most adtam úgy 8 ezer Ft-t, ami nem volt jogos, mit akar még? Pokollá tenni az életem.

Közben befutott a fia 3 ugyanolyan 20 kg-os haverjával, de ez nem igazán tudott meghatni, amikor közöltem, hogy én most távozok, simán kiengedtek.

Az már csak hab a tortán, hogy a fia nem csak drogfogyasztó, hanem díler is.

A lényeg, hogy mind engem, mind a nagyon régi exemet, mind a legjobb barátom élettársát megfenyegette írásban, több alkalommal. Tegnap 3-4 ajtót rúgdosott atom részegen fél 12-kor, a fia drogot árul.

Pár fenyegetést kimentettem: http://kephost.com/…egetesek.jpg

Jogilag milyen lépéseket tehetek, ha még egyszer megjelenik részegen randalírozva a lépcsőházban, vagy odaállít a munkahelyemre ordibálni?

groszfater@gmail.com # 2014.10.13. 14:33

„Aki disznók közé keveredik, megeszik a korpákok.”

Banki Donut # 2014.10.19. 06:07

Üdvözlöm!

Fenyegetési ügyben van kérdésem.

17 éves lányomat a volt barátja, aki 20 éves, SMS üzenetekben megfenyegette. A kapcsolatuk véget ért fél éve, de a fiú időnként írogat neki, amit a lányom nem akar, és a fiú új barátnője pedig emiatt a lányomra haragszik, és zaklatja a lányomat. A fiú ismét írt, hogy találkozni akar, amit a lányom viszautasított, mire a fiú szinén sms üzenetben azt írta neki, hogy majd akkor megtalálja, és az sokkal rosszabb lesz neki. A lányom nagyon megrémült, remegett az idegességtől, és ráadásul, mikor megkérdezte a fiút, hogy mit akar tőle, miért akarja megtalálni, az azt mondta smiliekkal a végén, hogy a "véredet akarom, véres hurkát fogok belőle csinálni:))" Irtózatosan megijedt a lányom.

Nem tudom, hogy ezzel a fiú törvénysértést követett e el, milyen jogi lépeseket tehetek ezellen.

Előre is köszönöm a szakértők válaszát!

groszfater@gmail.com # 2014.10.19. 07:18

Jó Apa lehetsz , itt rinyálsz, inkább mennél el a randira
a lányod helyett...
Jaaa, hogy nem akarsz véres-hurka lenni...

Banki Donut # 2014.10.19. 07:30

Én ne olyan családból és kulturális háttérből jöttem - és a lányom sem -, hogy "odamegyek és majd én lejátszom" megoldásokat alkalmazzak. Nem hiszem, hogy sok jó sülne ki belőle. Erre megvannak a törvényes hatósági és jogi eszközök.

groszfater@gmail.com # 2014.10.19. 08:23

Erre megvannak a törvényes hatósági és jogi eszközök.

Hát-persze ! Te meg ide csak azért jöttél, hogy eldicsekedj a kulturális háttereddel és a lányod életének egy apró epizódjával...

Cloe44 # 2014.10.26. 12:46

Kedves szerkesztőség!

Jelenleg folyik egy ügy, ami velem és a párommal kapcsolatos! A párom volt barátnője zavar engem, állandóan utánunk kutakodik! Én hülyeségből írtam neki egy nem túl szép levelet (kézírással, de elváltoztatva azt) , amelyben az állt hogy kicsinálom idegileg, és hogy megfogja tudni mindenki mit tett a múltban(hozzáteszem mind ezt meggondolatlanul hirtelen felindulásból)!

Mert Ennek a lánynak éppenséggel volt egy párja miközben az én párom "kezelgette" ezzel természetesen mindenkinek próbált hazudni, de sokan tudják mi van! A lényeg az az, hogy a lány bement a rendőrségre és ismeretlen tettes ellen tett feljelentést! De azzal az indokkal, hogy a párom akart tőle valamit anno (akkor még nem ismertem a párom) és ő (a lány) nem állt meg neki, (ez hazugság)!

Behívattak a rendőrségre tanúként megmutatták nekem az írott levelet, letagadtam, hogy én írtam, és hogy láttam! Megkérdezték az álláspontomat , és hogy milyen kapcsolatban vagyok a lánnyal természetesen az igazat mondtam, soha életembe nem beszéltem vele és nem is ismerem! A levélről viszont hazudtam, és írásmintát vettek tőlem, de nem ugyanolyan betűkkel írtam, max 3-6 betű ugyan az, és az lenne a kérdésem, hogy az Írásszakértő/elemző akkor is ki tudja deríteni, hogy ki írta a levelet vagy nem, és ha ez kiderülne, mik a következmények!

Előre is köszönöm a választ!

Tisztelettel.: A.C.

pappcs # 2014.10.27. 13:52

Na ilyenkor kell elővenni az első osztályban tanított gyönygbetűs írást... Igaz hosszadalmas de erősen megnehezíti az írásszakértő dolgát. Különben meg te nem is tudsz írni és ennyi... bizonyítsa be a nyomozó az ellenkezőjét.... Mit fognak tenni ha megtagadod az írásminta adását? fegyverrel kényszerítenek?! Különben is a gyanúsított megtagadhatja a vallomástételt a tanú meg akkor ha önmagát vádolná bűncselekménnyel. Ezen a vonalon szerintem meg lehet tagadni az írásminta adását.

pappcs # 2014.10.27. 13:53

Ismerek olyat aki szépen úgy kezdett el írni ahogy az elsősök az iskolában, a nyomozó majd felrobbant a méregtől, viszont 4 írásszakértő sem tudta kétséget kizárólag megállapítani az egyezést!

Cloe44 # 2014.10.27. 16:26

Nem írtam oda, hogy Nyomtatott nagybetűs, kézzel írás volt a levél.! Esetleg még valaki tudna valami tanácsot adni, eddig köszönöm szépen a tájékoztatást!

Agent Cooper # 2014.10.27. 22:39

Kedves Cloe44!

Hiába változtatta el az írását, az írás jegyekből a szakértő nagy valószínűséggel megállapítja, hogy Ön írta a levelet.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Cloe44 # 2014.10.28. 06:59

Tisztelt Agent Cooper!

Ha ez kiderül, de én tartom magam az eredeti vallomásomhoz, mik a következmények ez ügyből kifolyólag?